HABILITATS LINGÜÍSTIQUES EN CATALÀ

El País Valencià compta amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) com a ens oficial encarregat d’elaborar la normativa lingüística de la llengua des de la pròpia modalitat valenciana, juntament amb l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). Aquest ens va ser creat per la Generalitat Valenciana el 1998 amb el consens majoritari de les Corts Valencianes.

HABILITATS LINGÜÍSTIQUES EN CATALÀ

Segons les preguntes dicotòmiques (Sí/No) de les enquestes d’Usos Lingüístics i l’agrupació “Perfectament+Prou bé” de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, la capacitat d’entendre el català està per sobre el 90% a cinc circumscripcions, com es pot comprovar en el següent gràfic:

Els percentatges de persones que saben parlar en català baixen considerablement respecte dels qui l’entenen. No hi ha cap demarcació on els individus que saben parlar en català arribin al 90 %, encara que els de la Franja s’hi acosten.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.