EL BLOC OCCIDENTAL

Dins la llengua catalana, podem distingir set dialectes amb diferents característiques lèxiques, semàntiques, fonètiques, morfològiques i sintàctiques. Aquests dialectes s’agrupen en dos grans blocs: el català occidental i el català oriental.

El bloc occidental és el conjunt de dialectes del català parlats a l’oest de Catalunya (gairebé la província sencera de Lleida, oest de Tarragona i Terres de l’Ebre), a la Franja, a Andorra i al País Valencià. Integra el català nord-occidental i el català meridional.

l Català nord-occidental: en sentit estricte, el nord-occidental comprèn les conques del Segre (des del límit entre la Cerdanya i l’Urgellet) i de l’Ebre, amb llurs afluents.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: EL BLOC OCCIDENTAL

  1. No se sap molt bé que has fet una molt dur, la creació de la seva bella història sobre el lloc. Llavors, quin tipus de persones que busquen feina fan la redacció de tesis per escrit o tesi d’investigació.

Els comentaris estan tancats.